Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια του ευρώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιό της αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,25%, 0,75% και 0,00% αντιστοίχως.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα αναλύσει τις σκέψεις που οδήγησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων σε συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει σε λίγη ώρα.

Νωρίτερα σήμερα και η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικά χαμηλό επιτόκιο του 0,5%, διατηρώντας και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 375 δισ. στερλινών.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,15% και διαμορφώνεται στα 1,3516 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 137,125 γεν, στο 0,8292 με τη στερλίνα και στο 1,2222 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,06% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 101,435 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,6300 με τη στερλίνα και στο 0,9043 με το ελβετικό φράγκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ