Στις Βρυξέλλες ο Πούτιν για την «ψυχρή» ευρω-ρωσική Σύνοδο
Στην άτυπη ευρω-ρωσική Σύνοδο στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΕΕ με φόντο τις αρκετές διαφωνίες και κυρίως την ουκρανική κρίση. Η σύνοδος «κόπηκε» στη μία ημέρα, από τις αρχικές δύο ημέρες εργασιών, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι δεν προβλέπεται υπογραφή συμφωνιών στη διάρκειά της.
Στην άτυπη ευρω-ρωσική Σύνοδο στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΕΕ με φόντο τις αρκετές διαφωνίες και κυρίως την ουκρανική κρίση. Η σύνοδος «κόπηκε» στη μία ημέρα, από τις αρχικές δύο ημέρες εργασιών, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι δεν προβλέπεται υπογραφή συμφωνιών στη διάρκειά της.
O Πούτιν θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Ο ρώσος πρόεδρος θα έχει επίσης συναντήσεις και με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσά τους και τον Αντώνη Σαμαρά.
Η διάρκεια της Συνόδου, η οποία έχει χαρακτήρα άτυπων συναντήσεων, μειώθηκε σε μία ημέρα και όπως διαμήνυσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Voice of Russia, δεν υπάρχουν σχέδια για υπογραφή συμφωνιών ούτε και ατζέντα.
Η ευρωπαϊκή ηγεσία αναμένεται για ακόμη μία φορά να επισημάνει τις ανησυχίες της για τα ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη Ρωσία ενώ αναπόφευκτα θα προκύψει και το ζήτημα της Ουκρανίας -στην διένεξη γύρω από την οποία η Μόσχα έχει κατηγορήσει τις Βρυξέλλες για παρέμβαση.
Οι ευρωπαϊκές προσδοκίες από τις συναντήσεις είναι περιορισμένες, με τους διπλωμάτες της ΕΕ να αναφέρουν πως στόχος είναι να διευκρινιστεί η φάση στην οποία βρίσκεται η «στρατηγική συμμαχία» με τη Ρωσία.
Μαζί με τον ρώσο πρόεδρο θα βρεθούν στις Βρυξέλλες και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού πρωθυπουργικού γραφείου. Ο Λαβρόφ θα έχει επίσης ξεχωριστή συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Μπρέσια: Κρίσιμο ματς για τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Ικανοποίηση των αιτημάτων των κτηνοτρόφων αλλά τεράστια αγωνία για το μέλλον
- Πώς ο Τζέφρι Έπσταϊν έγινε ο άνθρωπος-κλειδί για τον Λέον Μπλακ
- Συμφωνία ΕΕ-Αυστραλίας α λα Mercosur; – Ανησυχία για νέες παραχωρήσεις στον αγροτικό τομέα
- Η Μπριζίτ Μακρόν στη σύνοδο της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για την «ευημερία των παιδιών την ψηφιακή εποχή»
- Παράταση της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

