
Αδ.Γεωργιάδης: Όχι στην απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας προς το -συναρμόδιο για το θέμα- υπουργείο Ανάπτυξης ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση χρειάζεται και τη δική του υπογραφή
Την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας προς το -συναρμόδιο για το θέμα- υπουργείο Ανάπτυξης ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση χρειάζεται και τη δική του υπογραφή.
«Το ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακο δεν είναι καραμέλες, μπορεί να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.
«Τον κ. Χατζηδάκη τον σέβομαι, τον θεωρώ καλό πολιτικό, ο κ. Χατζηδάκης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ο τομέας δημόσιας υγείας αφορά εμένα. Για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο. Θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία» συμπλήρωσε.
Υποστήριξε, επίσης, το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν
- Έξυπνα γυαλιά: Οι συσκευές της Meta σε μετατρέπουν σε «ηλίθιο με κάμερα στο πρόσωπο»
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
