Παράθυρο συμμετοχής του Ιράν σε συνομιλίες για τη Συρία αφήνει ο Κέρι
Ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής της Τεχεράνης σε μελλοντικές συνομιλίες για τη Συρία άφησε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη ΙΙ.
Ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής της Τεχεράνης σε μελλοντικές συνομιλίες για τη Συρία άφησε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη ΙΙ.
Ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι το Ιράν θα μπορούσε να «κάνει τη διαφορά» και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της συριακής κρίσης.
«Σίγουρα το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά» είπε ο Αμερικανός υπουργός.
«Ελπίζουμε ότι (οι Ιρανοί) θα αποφασίσουν να είναι εποικοδομητικοί και να λάβουν την απόφαση να λειτουργήσουν με έναν τρόπο που θα κάνει βήματα μπροστά και που θα τους επιτρέπει να κάνουν βήματα μπροστά» δήλωσε.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτή η πόρτα μπορεί να ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες και η ελπίδα μου είναι ότι θα θέλουν να συμμετάσχουν σε μια εποικοδομητική λύση» πρόσθεσε.
Η πρόσκληση που είχε απευθύνει ο ΟΗΕ στο Ιράν για συμμετοχή στην ειρηνευτική διάσκεψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από τη συριακή αντιπολίτευση -καθώς η Τεχεράνη στηρίζει ενεργά τον Μπασάρ Αλ Άσαντ- όσο και από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες που ζητούσαν από την Τεχεράνη να δεσμευτεί στις αποφάσεις της Γενεύης Ι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το 2026 μπορεί να φέρει εκλογές Λούλα εναντίον Μπολσονάρο του νεότερου
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
- Η Κομισιόν απαντά στον Μασκ: Οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους – «Δύναμή» μας να μετριάσουμε τις εντάσεις
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό

