Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανχελ Γκουρία: Η κληρονομιά της ευρωπαϊκής κρίσης είναι πολύ βαριά

Ανχελ Γκουρία: Η κληρονομιά της ευρωπαϊκής κρίσης είναι πολύ βαριά

Την άποψη πως η κληρονομιά της κρίσης είναι πολύ βαριά και ότι η καθολική αμφισβήτηση των θεσμών επιτείνει το πρόβλημα εξέφρασε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο γγ του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία.

Την άποψη πως η κληρονομιά της κρίσης είναι πολύ βαριά και ότι η καθολική αμφισβήτηση των θεσμών επιτείνει το πρόβλημα εξέφρασε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία.

Μιλώντας στο CNBC ο Γκουρία δήλωσε πως η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει βραδεία ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, αυξανόμενες ανισότητες και κατακλυσμιαία μείωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς.

«Έχουμε πάρει μαθήματα, όμως η κληρονομιά της κρίσης είναι πολύ βαριά» δήλωσε ο Μεξικανός του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάπτυξη δεν θα έρθει εάν δεν αντιμετωπιστούν η έλλειψη επενδύσεων και η αύξηση της απασχόλησης και δεν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Υπάρχουν δυο προβλήματα: δεν γίνονται επενδύσεις και οι επενδύσεις είναι η ανάπτυξη του αύριο. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί πολύ. Το άλλο πρόβλημα είναι η ανακολουθία μεταξύ των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των αναγκών της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γγ εκτίμησε πως τα δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστήριξε πως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, ωστόσο υπογράμμισε πως ανάπτυξη της πίστης, των επενδύσεων και του εμπορίου στην Ευρώπη και στις μεγάλες οικονομίες εξακολουθεί να κινείται με μειωμένη ταχύτητα.

Όπως τόνισε η Ευρωζώνη δεν είναι όπως η Fed με ένα νόμισμα και μια σειρά αποφάσεων και ένα Διοικητικό Συμβούλιο και δεν είναι σαν την Ιαπωνία με μία χώρα και ένα νόμισμα.

«Υπάρχει περιορισμός με όλες τις χώρες ως προς τα ομόλογα που μπορούν να αγοραστούν. Ποια ομόλογα να αγοράσεις; Δεν υπάρχουν ευρωομόλογα» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024