«Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, όμως στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί αν δεν δει προηγουμένως την απόφαση» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφέρομενος στο θέμα με τις αποδοχές των ενστόλων.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι προς το παρόν δεν υπάρχει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις.

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Δηλώσεις Δένδια

Αναφερόμενος την απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επανέλαβε ότι θεωρεί χαμηλούς τους μισθούς, δήλωσε όμως ότι δεν μπορεί να σχολιάσει αποφάσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί. «Η θέση μου είναι γνωστή για τους μισθούς και συγκεκριμένα θεωρώ ότι οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται στο έργο και στο καθήκον των ένστολων που πρέπει να αμοίβονται καλύτερα. Ωστόσο, δεν σχολιάζω αποφάσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί και δεν έχω δει» είπε ο κ. Δένδιας.

Δηλώσεις Γεωργιάδη

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ, οι περικοπές των αποδοχών για το σύνολο των ενστόλων.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου διότι χρεοκοπήσαμε.

«Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ