Διαψεύδει η συριακή προεδρία ότι ο Άσαντ δήλωσε πως δεν θα παραιτηθεί
Διαψεύδει η συριακή προεδρία δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Μπασάρ αλ-Άσαντ από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία. «Αυτό που το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ δημοσιοποίησε ως επισημάνσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι εσφαλμένο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της προεδρίας.
Διαψεύδει η συριακή προεδρία δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Μπασάρ αλ-Άσαντ από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία.
«Αυτό που το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ δημοσιοποίησε ως επισημάνσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι εσφαλμένο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της προεδρίας.
Η κρατική τηλεόραση, επίσης, αναφέρει ότι ο Άσαντ δεν παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο, κάτι που ωστόσο δεν ανέφερε ποτέ το Ιντερφαξ.
Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε τις προειδοποιήσεις Άσαντ ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία.
«Αν θέλαμε να παραδοθούμε, θα το είχαμε κάνει από την αρχή» φέρεται να δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του στη Δαμασκό με ρώσους κοινοβουλευτικούς. «Είμαστε οι φρουροί της πατρίδας μας. Μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιος πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Ιντερφαξ.
Ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης συμφώνησε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη να συμμετέχει στην «Γενεύη 2».
Την απόφαση αυτή χαιρέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, κάνονας λόγο για μια «γενναία επιλογή» που θα οδηγήσει τους Σύρους σε ένα καλύτερο μέλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός