Πρόσβαση σε στοιχεία κλινικών ερευνών αποκτούν ασθενείς και επιστήμονες
Στην παγκόσμια ζήτηση για μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα των κλινικών μελετών που αιτούνται οι ενώσεις ασθενών, οι ερευνητές και οι επαγγελματίες υγείας, ανταποκρίνεται η LEO Pharma δημοσιεύοντας από την 1η Ιανουαρίου στην εταιρική της ιστοσελίδα συνοπτικά αποτελέσματα των έρευνων που έχει χρηματοδοτήσει από το 1990 και έπειτα.
Στην παγκόσμια ζήτηση για μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα των κλινικών μελετών που αιτούνται οι ενώσεις ασθενών, οι ερευνητές και οι επαγγελματίες υγείας, ανταποκρίνεται η LEO Pharma δημοσιεύοντας από την 1η Ιανουαρίου στην εταιρική της ιστοσελίδα συνοπτικά αποτελέσματα των έρευνων που έχει χρηματοδοτήσει από το 1990 και έπειτα.
Επιπλέον, εκθέσεις κλινικών μελετών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 1990 θα δημοσιευθούν σταδιακά, από το Μάρτιο του 2014, ξεκινώντας με τις πιο πρόσφατες και με όλες τις εκθέσεις κλινικών μελετών να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών. Τέλος, η LEO Pharma θα εξασφαλίσει ότι οι ερευνητές, οι επαγγελματίες υγείας και οι ενώσεις ασθενών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, κατόπιν αιτήματος τους, σε δεδομένα ασθενών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 2000 και έπειτα, πάντα με σεβασμό στην διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών.
«Θεωρώ την πρόσβαση στις κλινικές μελέτες, μια επιστημονική και ηθική ευθύνη των φαρμοκοβιομηχανιών, η οποία διευκολύνει στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων υγειονομικής περίθαλψης και προωθεί την ασφάλεια των ασθενών. Όντας μια εταιρεία με αποστολή της να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν υγιές δέρμα, οφείλουμε στους ασθενείς, να βελτιώσουμε την επιστημονική κατανόηση των δερματικών παθήσεων, γι’ αυτό και θεωρώ ότι μια τέτοια είδους προσέγγιση έχει πολύ μεγάλη σημασία», επισημαίνει ο Γενικός Διεθυντής της LEO Pharma Ελλάδος, Νίκος Ραγκούσης.
Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Η πιο σαδιστική σκηνή της ταινίας «Τα Πουλιά»: Το ψέμα που είπαν στην Τίπι Χέντρεν
- Τέμπη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή δήλωσαν οικογένειες τριών ακόμα θυμάτων
- Μελόνι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας γραφειοκρατικός γίγαντας»
- «Αυτή είναι η πρόταση του Ολυμπιακού στον Πίτερς»
- Κραυγή αγωνίας του Δημάρχου Αγράφων για κατεστραμμένο δρόμο
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζέικ Χέινς

