Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Τράπεζα: Η διεθνής οικονομία θα «ανεβάσει ταχύτητα» το 2014

Παγκόσμια Τράπεζα: Η διεθνής οικονομία θα «ανεβάσει ταχύτητα» το 2014

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως η διεθνής οικονομία θα αρχίσει να «ανεβάζει ρυθμό» το 2014, χάρη στην «αλλαγή σελίδας» στις μεγάλες οικονομίες και την σταθερά ισχυρή πορεία της κινεζικής οικονομίας. Βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις της για το «παγκόσμιο ΑΕΠ» στο +3,2% φέτος, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει επίσης ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί κατά 1,1% -αν και σημειώνει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα συνεχίζει να μειώνεται σε ορισμένα μέλη της.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως η διεθνής οικονομία θα αρχίσει να «ανεβάζει ρυθμό» το 2014, χάρη στην «αλλαγή σελίδας» στις μεγάλες οικονομίες και την σταθερά ισχυρή πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις της για το «παγκόσμιο ΑΕΠ» στο +3,2% φέτος, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει επίσης ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί κατά 1,1%.

Στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της για την διεθνή οικονομία, που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, η Τράπεζα ανεβάζει κατά 0,2 μονάδες τις προβλέψεις της και για το παγκόσμιο ΑΕΠ και για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

«Οι προοπτικές είναι ωστόσο ευάλωτες στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ όπως και στις δομικές αλλαγές που συντελούνται στην κινεζική οικονομία» σημειώνει η Τράπεζα.

Ωστόσο, ανάμεσα οι σημαντικότεροι κίνδυνοι που εντοπίζει η Τράπεζα προέρχονται από τις επιλογές στη νομισματική πολιτική: Απότομη μείωση της στήριξης των κεντρικών τραπεζών, αναφέρει (δείχνοντας την αμερικανική Fed),μπορεί να μειώσει τις κεφαλαιακές ροές που καταλήγουν στις αναπτυσσόμενες οικονομίες ακόμη και κατά 80%, επιφέροντας σημαντική ζημιά.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Καουσίκ Μπασού, «δεν χρειάζεται ιδιαίτερη οξυδέρκεια για να δει κανείς ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι».

Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ο Μπασού υπογραμμίζει ότι «η Ευρωζώνη βγαίνει από την ύφεση, αλλά το κατά κεφαλήν εισόδημα συνεχίζει να μειώνεται σε ορισμένες χώρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024