Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απολογείται ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας για τον «μεσσιανισμό» του Κέρι

Απολογείται ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας για τον «μεσσιανισμό» του Κέρι

Σε δημόσια απολογία υποχρεώθηκε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν μετά την έντονη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για τις αναφορές που τον θέλουν να χαρακτήρισε «ακατανόητη εμμονή και μεσσιανικό αίσθημα» την επιδίωξη του Τζον Κέρι για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Για ανάρμοστες και προσβλητικές δηλώσεις έκανε λόγο η Ουάσινγκτον σε μία σπάνια δημόσια επίπληξη προς τη χώρα-σύμμαχό της.

Σε δημόσια απολογία υποχρεώθηκε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν μετά την έντονη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για το δημοσίευμα που τον εμφανίζει να χαρακτήρισε «ακατανόητη εμμονή και μεσσιανικό αίσθημα» την επιδίωξη του Τζον Κέρι για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Ανάρμοστες και προσβλητικές δηλώσεις κατήγγειλαν διαδοχικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Λευκός Οίκος σε μία σπάνια δημόσια επίπληξη προς τη χώρα-σύμμαχό της, ενώ αξιωματούχος του υπουργού Εξωτερικών δήλωσε ανωνύμως ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να διαφοροποιηθεί δημοσίως.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και απολογούμαι εάν ο υπουργός προσβλήθηκε από λόγια που μου αποδόθηκαν» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yedioth Ahronoth, ο Μοσέ Γιαλόν ανέφερε σε πρόσφατη ιδιωτική του συνομιλία πως «ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος δρα βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος, δεν μπορεί να με διδάξει τίποτα για τη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους».

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει από τον Κέρι είναι να κερδίσει το Νόμπελ και να μας αφήσει ήσυχους» φέρεται να προσέθεσε ο Μοσέ Γιαλόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024