Στις 29 Ιανουαρίου η άφιξη του «ελεγκτή» της τρόικας στην Αθήνα
Για τις 29 Ιανουαρίου «έκλεισε» τελικά η άφιξη στην Αθήνα της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρο Ότμαρ Κάρας, που έχει αναλάβει να εξετάσει τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ελλάδα. Κατά τη διήμερη παραμονή του, ο Ότμαρ Κάρας μαζί με τον έτερο ευρωβουλευτή Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ πρόκειται να έχουν κύκλο επαφών με υπουργούς, βουλευτές και κοινωνικούς εταίρους.
Για τις 29 Ιανουαρίου «έκλεισε» τελικά η άφιξη στην Αθήνα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον Αυστριακό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και αντιπρόεδρο του Σώματος Ότμαρ Κάρας, που έχει αναλάβει να εξετάσει τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ελλάδα.
Κατά τη διήμερη παραμονή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο επικεφαλής της έρευνας Ότμαρ Κάρας μαζί με τον Γάλλο Σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ πρόκειται να έχουν κύκλο επαφών με υπουργούς, βουλευτές και κοινωνικούς εταίρους.
Η αντιπροσωπεία έχει ήδη επισκεφτεί την Πορτογαλία και την Κύπρο, ενώ στις 16 και 17 Ιανουαρίου αναμένεται να βρίσκεται στην Ιρλανδία.
Λίγες ημέρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ότμαρ Κάρας επέμεινε πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας απαιτούν δημοκρατική νομιμοποίηση.
«Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να συναποφασίζει επί κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων. Δεν είναι επαρκές να λέμε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένες και αυτός είναι ο λόγος που δεν χρειαζόμαστε πλέον το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό θα σήμαινε ότι γυρίζουμε το ρολόι στην Ευρώπη πολλές δεκαετίες πίσω».
Ο Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ υπογράμμισε από την πλευρά ότι αυτή η επιτροπή έρευνας συστάθηκε για να δώσει απαντήσεις σε όλους εκείνους των οποίων η ζωή επηρεάστηκε από την τρόικα.
«Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου η τρόικα εγκαθιδρύθηκε πρώτα στην Ελλάδα, υπάρχει ανάγκη να εκτιμηθεί με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο εάν ήταν η καλύτερη δράση, τόσο σε όρους μεθόδων, όσο και πολιτικών» επισήμανε, όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο του Ευρωκοινοβουλίου.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε γεγονός που προκάλεσε σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας