Δυο χρόνια από το ναυάγιο του Costa Concordia
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους. Δεκάδες διασωθέντες του ναυαγίου συμμετείχαν σε πορεία στο Γκροσέτο της Τοσκάνης για τη «μαύρη» αυτή επέτειο.
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.
Δεκάδες διασωθέντες του ναυαγίου συμμετείχαν σε πορεία στο Γκροσέτο της Τοσκάνης για τη «μαύρη» αυτή επέτειο.
Οι διασωθέντες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο και στη συνέχεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή μαζί με τους δικηγόρους και τους δικαστές.
Για τη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί ακροαματική διαδικασία, η οποία, ωστόσο, αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου, λόγω της απεργίας των Ιταλών δικηγόρων, στην οποία συμμετέχουν και οι συνήγοροι του Σκετίνο.
Ο καπετάνιος του Costa Concordia, o οποίος δεν παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο, έστειλε γραπτή δήλωσή του στην οποία εξέφρασε «τα βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.
«Συμμετέχω στην ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που άφησε χαραγμένο για πάντα τον πόνο σε όλους μας» πρόσθεσε.
Εκδηλώσεις και στο νησί Τζίλιο, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Στις 21:45 το βράδυ, την ώρα του ναυαγίου, θα ηχήσουν οι σειρήνες των πλοίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μεγάλες αλλαγές, μαζικές προσλήψεις
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι συνομίλησε με τη Ροδρίγκες που «είναι υπέροχος άνθρωπος»
- Νιγηρία – Μαρόκο 0-0, 4-2 πεν.: Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η ομάδα του Ελ Κααμπί! (vid)
- Google Gemini: Τι είναι το «Personal Intelligence» και πως θα θυμάται την ζωή σου
- Έρευνα του FBI στο σπίτι και τις συσκευές δημοσιογράφου της Washington Post
- Αλμπαθέτε – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Σόου του Μπετανκόρ, πρωταγωνιστής με δυο γκολ στο αποκλεισμό-σοκ της «βασίλισσας»
