Δεν περιλαμβάνει αλλαγές στα warrants το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση των κανόνων λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση των κανόνων λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το υπό προώθηση νομοθετικό πλαίσιο θα επιτρέπει στο ΤΧΣ να πουλά μετοχές και να εκδίδει νέους τίτλους σε τιμή χαμηλότερη από τα επίπεδα με τα οποία το Ταμείο απέκτησε μερίδιο στις συστημικές τράπεζες, ήτοι να προβαίνει σε πωλήσεις μετοχών, ακόμη και αν καταγραφή ζημιές από την επένδυσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας του ΤΧΣ δεν θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για το καθεστώς των τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών (warrants) που έχουν εκδοθεί επί μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο κείμενο του νομοσχεδίου που δόθηκε προς σχολιασμό στο ΤΧΣ την προηγούμενη εβδομάδα δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για τα warrants.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα το Ταμείο δεν μπορεί να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει πριν από το πέρας τριών ετών καθώς δεσμεύεται σε αυτό το χρονικό διάστημα να τις διαθέσει μόνον στους κατόχους των warrants, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι θα εξασκήσουν το σχετικό δικαίωμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί

