Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες μετανάστες διέσωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας

Εκατοντάδες μετανάστες διέσωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας

Εκατοντάδες μετανάστες, ανάμεσά τους 36 παιδιά, διέσωσε την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Λαμπεντούζα. Οι μετανάστες επέβαιναν σε ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί. Μεταφέρθηκαν σε πολεμικό πλοίο το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα στην Αουγκούστα της Σικελίας.

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες από ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού την Κυριακή.

Οι μετανάστες προέρχονταν από τη Συρία, τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Διασώθηκαν την Κυριακή περίπου 80 ναυτικά μίλια (150 χιλιόμετρα) νότια της νήσου Λαμπεντούζα.

Δεν υπήρχε κανένας εξοπλισμός ασφάλειας στο πλεούμενο αυτό —σωσίβια, σωστικές λέμβοι— παρά το ότι είχε επιβιβάσει τόσους πολλούς και υπεράριθμους επιβάτες, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Οι μετανάστες, ανάμεσά τους και 39 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε πολεμικό πλοίο, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα στην Αουγκούστα της Σικελίας.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες-κλειδιά σε ό,τι αφορά την υποδοχή των χιλιάδων ανθρώπων που αποπειρώνται να σωθούν από τις συρράξεις και τη φτώχεια στις πατρίδες τους στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα η ΕΕ έθεσε σε λειτουργία ένα νέο δίκτυο επιτήρησης των συνόρων της για να αποπειραθεί να προστατεύσει τη ζωή μεταναστών που δοκιμάζουν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τη νότια Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε αποτέλεσμα του ναυαγίου σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα τον Οκτώβριο, όταν πάνω από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024