Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος θα κρατήσει την έδρα του και ανεξαρτητοποιείται. Η απόφαση, που όπως είπε ο κ. Τατσόπουλος, «προκάλεσε ένα αίσθημα αμοιβαίας ανακούφισης», ελήφθη έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος θα κρατήσει την έδρα του και ανεξαρτητοποιείται. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο».

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο Πέτρος Τατσόπουλος απέστειλε επιστολή επιστολή προςτον πρόεδρο της Βουλής στην οποία αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Με την επιστολή μου αυτή σας γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ, αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως όλα δείχνουν, πρόθεση του κ. Τατσόπουλου είναι να στηρίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων τις κινήσεις του κόμματος.

Μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι με τον κ. Τσίπρα έγινε μία εκ βαθέων συζήτηση σε καλό κλίμα, προσθέτοντας: «Το ότι ανεξαρτητοποιήθηκα προκάλεσε ένα αίσθημα αμοιβαίας ανακούφισης».

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας χαρακτήρισε τον εαυτό του «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο» και «εύκολο στόχο» (δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργαζόμενος) λέγοντας ότι κύκλοι στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσαν ένα κλίμα ότι «είμαι ο φυτευτός», «ένας δούρειος ίππος, ένας πράκτορας».

Ο Π.Τατσόπουλος επανέλαβε την άποψή του ότι οι μόνοι φυσικοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πλευρά τη Κεντροαριστεράς. «Είναι μια προσωπική άποψη που την είχα, την έχω και θα την έχω» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του βουλευτή για συμπαθούντες της 17Ν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πολλές προηγούμενες, αποδοκιμάστηκαν από στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ διαρκής ήταν η αποδοκιμασία και από τις σελίδες της «Αυγής».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγήθηκε συνεδρίαση της ΚΟ), ζητούσε όχι μόνο την παραίτηση του βουλευτή από την ΚΟ, αλλά και από την έδρα του στη Βουλή.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

  • Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και ‘επί παντός του επιστητού’ έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
  • Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.
  • Τέλος, μάς είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την ΚΟ, όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν διαγράφουμε κανέναν, ούτε διώχνουμε κανέναν, ούτε κρατάμε κανέναν με το ζόρι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024