Με υψηλό 2,5 ετών έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σε νέα υψηλά σχεδόν 2,5 ετών έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη. Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές η αγορά δείχνει να προεξοφλεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.238,06 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,70%. Είναι η υψηλότερη τιμή κλεισίματος για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη από τη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου του 2011.
Σε νέα υψηλά σχεδόν 2,5 ετών έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, με έντονη την παρουσία των ξένων επενδυτών. Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές η αγορά δείχνει να προεξοφλεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται αποφάσεις ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές), αλλά και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Την ίδια ώρα στην αγορά υπάρχουν πληροφορίες για νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s εντός του Ιανουαρίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.238,06 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 2,70%. Είναι η υψηλότερη τιμή κλεισίματος για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη από τη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου του 2011.
Αρχικά ο Γενικός Δείκτης είχε υποχωρήσει έως και τα επίπεδα των 1.193,25 μονάδων, όταν υποχωρούσε έως και 1,02%, για να γυρίσει σε θετικό έδαφος στη συνέχεια.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 88,92 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,69%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (6,62%), της Τέρνα Ενεργειακή (5,83%), της Jumbo (5,75%), της Ελλάκτωρ (5,33%), της ΔΕΗ (4,82%), της Alpha Bank (4,37%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (4,06%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (1,95%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (0,88%), της Eurobank Properties (0,24%) και της Τιτάν (0,10%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (5,29%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (4,27%) των Μέσων Ενημέρωσης (4,17%) και της Υγείας (3,16%).
Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν μόνο οι δείκτες των Ασφαλειών (2,98%) και της Ακίνητης Περιουσίας (0,11%).
Ανοδικά κινήθηκαν 84 μετοχές, 44 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Compucon 20,00%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ 17,86%, Δούρος 17,67% και Spider 16,67%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ 15,56%, Βιοτέρ 10,00%, Ναυτεμπορική 9,78% και Αιολική 9,52%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112
- «Άνθρωποι και ποντίκια»: Ξεκίνησε η προπώληση Ιανουαρίου, μετά τα sold out του Δεκεμβρίου
- Το άλλο πρόσωπο του Λανουά στους διαιτητές και ο απολογισμός που έρχεται
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα

