Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στη Βηρυτό από έκρηξη σε συνοικία-προπύργιο της Χεζμπολάχ

Μακελειό στη Βηρυτό από έκρηξη σε συνοικία-προπύργιο της Χεζμπολάχ

Λίγες μόνο μέρες μετά την έκρηξη σε συνοικία της Βηρυτού, όπου σκοτώθηκε πρώην υπουργός της κυβέρνησης και πολέμιος της Χεζμπολάχ, νέα έκρηξη συγκλόνισε προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας με τουλάχιστον πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Λίγες μόνο μέρες μετά την έκρηξη σε συνοικία της Βηρυτού, όπου σκοτώθηκε πρώην υπουργός της κυβέρνησης και πολέμιος της Χεζμπολάχ, νέα έκρηξη συγκλόνισε προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας με τουλάχιστον πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου. Εκτιμάται ότι την επίθεση πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας.

Η περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.{{{ map }}}

Η έκρηξη κατέστρεψε αρκετά αυτοκίνητα και το τμήμα της πρόσοψης ενός κτιρίου.

Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, αλλά και όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Χεζμπολάχ, υπάρχουν ακόμη πολλά θύματα στη συνοικία Χαρέκ Χρέικ, η οποία είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Με την Χεζμπολάχ να μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία και τμήμα του πληθυσμού να υποστηρίζει τους αντάρτες, η συριακή σύγκρουση έχει δυναμιτίσει τις παλιές διαχωριστικές γραμμές στο Λίβανο.

Ο υπουργός που έχασε τη ζωή του στην ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου ήταν σουνίτης, είχε διατελέσει υπουργός Οικονομίας και ήταν στενός σύμβουλος του Χαρίρι ενώ αντιτίθετο στον Άσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024