Ντ.Κάμερον: Η τρομοκρατία δεν θα θριαμβεύσει
Η τρομοκρατία δεν θα θριαμβεύσει, διεμήνυσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.
Η τρομοκρατία δεν θα θριαμβεύσει, διεμήνυσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.
«Το Λόκερμπι παραμένει μία από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Κάμερον συμπληρώνοντας ότι οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και στις ζωές εκείνων που επηρεάστηκαν από ό,τι συνέβη τη νύχτα της 21 Δεκεμβρίου του 1988.
«Με το θάρρος και την αντοχή που έχουν δείξει, αλλά και την αποφασιστικότητά να μην εγκαταλείψουν ποτέ, έχουν αποδείξει ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να καταστρέψει το πνεύμα του ανθρώπου και αυτός είναι ο λόγος που η τρομοκρατία ποτέ δεν θα θριαμβεύσει» κατέληξε στη δήλωση του ο βρετανός πρωθυπουργός.
Στις 21 Δεκεμβρίου 1988, πτήση της Pan-Am εξερράγη πάνω από το Λόκερμπι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Αμερικανοί. Το λιβυκό καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι το 2003 αναγνώρισε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση. Το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί, ο Αμντελ Μπασέτ αλ- Μεγκραχί, πέθανε το Μάιο του 2012 στη Λιβύη, αφού απελευθερώθηκε από τους βρετανούς τρία χρόνια νωρίτερα για λόγους υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Λίζα Κούντροου λέει ότι την αποκαλούσαν «την έκτη Φίλη» στα Friends – «Κανείς δεν μου έδινε σημασία»
- «O Αντετοκούνμπο έφτασε κοντά στους Χιτ, αλλά…» (pic)
- Ρίγος συγκίνησης για τη Μεγαλειώδη 200ή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών

