Κίνα: Γιαούρτι με ποντικοφάρμακο κατανάλωσαν μαθητές δημοτικού
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 μαθητές δημοτικού σχολείου της πόλης Λουντί, στην κεντρική κινεζική επαρχία Χουνάν, καθώς κατανάλωσαν γιαούρτι το οποίο περιείχε ποντικοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο. Μία 34χρονη, η οποία πιθανώς πάσχει από ψυχική διαταραχή, ομολόγησε ότι εκείνη ευθύνεται για τη δηλητηρίαση των παιδιών.
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 μαθητές δημοτικού σχολείου της πόλης Λουντί, στην κεντρική κινεζική επαρχία Χουνάν, καθώς κατανάλωσαν γιαούρτι το οποίο περιείχε ποντικοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο.
Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, μία 34χρονη, η οποία πιθανώς πάσχει από ψυχική διαταραχή, ομολόγησε ότι έβαλε στο γιαούρτι τα δυο δηλητήρια. Άμεσα οι αρχές διέταξαν έρευνα.
Τρία από τα παιδιά βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, αλλά η ζωή τους δεν απειλείται.
Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά σε σχολεία της Κίνας.
Παράλληλα, η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί μείζον ζήτημα, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των περιπτώσεων αλλοιωμένων τροφών εξ αιτίας των χαλαρών προτύπων ασφαλείας στα εργοστάσια παραγωγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Έχετε email από ΑΑΔΕ; – Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε έξτρα φόρο
- ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Βαθιά ταξικός ο ρατσισμός που καλλιεργείται
- Χρήστος Μάστορας: Η απάντηση του στις φήμες για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Τον εντόπισε περαστικός
- Απίθανο γκολ στην Κροατία μέσω… λακούβας (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο πληρώνουν την κυβερνητική ανεπάρκεια
