Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «φώτα» στο φιλέ του Ρέντη για το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Τα «φώτα» στο φιλέ του Ρέντη για το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ «κλέβει» το ενδιαφέρον της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α1 Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί σε μια «δόση» με την αυλαία να ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου και να κλείνει με το ματς του Ρέντη.

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ «κλέβει» το ενδιαφέρον της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α1 Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί σε μια «δόση» με την αυλαία να ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου και να κλείνει με το ματς του Ρέντη που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 1 & Novasports 1 HD, ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί και σε live streaming μέσω του WEB TV του www.novasports.gr.

Οι Πειραιώτισσες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, κάτι που μπορεί να αποτελέσει και βήμα κατάκτησης της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Έχοντας, ωστόσο, «πληγωμένο εγωισμό» μετά την πρώτη στα Βριλήσσια, χρειάζονται μια «καθαρή» νίκη για να «πιάσουν» ξανά κορυφή. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Νικολάκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και μιλώντας στο volleyball.gr, τόνισε:

«Είναι άλλο ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων με τους ίδιους στόχους. Από την πλευρά μας, μετά την ήττα στα Βριλήσσια, θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να αποδείξουμε ότι το προηγούμενο αποτέλεσμα ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Εύχομαι να γίνει ένα ματς αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων και να είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το 2013 με μια μεγάλη νίκη. Όπως και να έχει όμως, πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Βριλήσσια, θα διεκδικήσουν ως το τέλος το πρωτάθλημα με τις ίδιες πιθανότητες. Η νίκη στο ντέρμπι θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια, αλλά για να φτάσουμε σε αυτήν θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό».

Από την άλλη, η ΑΕΚ έμεινε η μόνη αήττητη ομάδα και λίγο πριν… φύγει το 2013 μένει να φανεί εάν θα καταφέρει να διευρύνει το σερί της ή όχι. Η Ένωση που προέρχεται από μια σχετικά άνετη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και έναν κουραστικό μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, καλείται να αποδείξει εάν μπορεί να ανατρέψει την περσινή κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Απόστολος Οικονόμου υπολογίζει σε όλα του τα «όπλα», αφού ξεπεράστηκε και το θέμα με την ισπανίδα Φερνάντες.

«Το θέμα είναι να διαχειριστούμε την κούραση μας και να πάμε στο ντέρμπι με καθαρό μυαλό για να πιέσουμε τον αντίπαλο μέσα στην έδρα του. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες. Είναι ένα ιδιαίτερο ντέρμπι και θέλω να πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει. Δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα σε αυτό το ματς, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι και θέμα γοήτρου», είπε από την πλευρά του κόουτς των «κιτρινόμαυρων».

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες πέρυσι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στους τελικούς της Α1 και διεκδίκησαν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ προχώρησαν και σε μία άτυπη μορφή… ανταλλαγής αθλητριών, αφού πλέον η Κάταλιν Κις, έβγαλε τα κιτρινόμαυρα και φοράει τα ερυθρόλευκα και την αντίθετη διαδρομή, Ρέντη – Νέα Φιλαδέλφεια, ακολούθησαν οι Δήμητρα Γιακουμή και Άννα Καβαθά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών:

Πανελληνίου, 15:00 Παναθηναϊκός – ΓΣΚ Ηρακλής
(Διαιτητές: Τσίτσικας-Μαρκάτσας, Παρατηρητής: Τριανταφύλλου)

Ρεθύμνου, 17:00 ΟΠ Ρεθύμνου – Ίωνες
(Διαιτητές: Κοκοτσάκης-Καρπουζάς, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς)

Κατσάνειο, 18:00 Ηρακλής Θεσ. – Πανναξιακός
(Διαιτητές: Δανιηλίδου-Τσιούλα, Παρατηρητής: Καραγιάννης)

Μαρκόπουλου, 19:00 Μαρκόπουλο – ΕΟ Σταυρούπολης
(Διαιτητές: Παπαστάμος-Κατσούλης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης)

Χαλάστρας, 19:00 Μακεδόνες Αξιού – ΦΟ Βριλησσίων
(Διαιτητές: Σιμίδης-Μπουγιούκας, Παρατηρητής: Στεργιόπουλος)

Μ.Μερκούρη, 21:30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
(Διαιτητές: Μαρκάτσας-Τσίτσικας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024