ΥΠΕΣ προς δήμους: Θα αλλάξουν τα στοιχεία για τη διαδημοτική κινητικότητα
Μετά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των δημάρχων για το σχέδιο της διαδημοτικής κινητικότητας, το οποίο χαρακτήρισαν πρόχειρο, με λάθος κριτήρια και αστοχίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων του προσωπικού στη μελέτη.
Μετά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των δημάρχων για το σχέδιο της διαδημοτικής κινητικότητας, το οποίο χαρακτήρισαν πρόχειρο, με λάθος κριτήρια και αστοχίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων του προσωπικού στη μελέτη.
Η μελέτη που είχε αποστείλει ο Λ.Γρηγοράκος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προέβλεπε αναλυτική καταγραφή (ανά δήμο) των 3.708 υπαλλήλων σε δήμους που θα έπρεπε να μπουν σε καθεστώς διαδημοτικής κινητικότητας.
Για το αν κάποιος δήμος έχει πλεονάζον προσωπικό χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου του 2013, χωρίς να υπολογιστούν οι συνταξιοδοτήσεις, οι απομακρύνσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Γρηγοράκο, ενώ ο δήμος Αθηναίων σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επιστρέψει τη μελέτη ως απαράδεκτη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τους εργαζόμενους στους δήμους.
Κατόπιν αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η μελέτη θα επικαιροποιηθεί με τα στοιχεία από τον Ιούνιο έως σήμερα. Επιπλέον, ζήτησε τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας από την ΚΕΔΕ, τους εργαζόμενους στους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο διαβούλευσης τη μελέτη για τη διαδημοτική κινητικότητα.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής