Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διατροφικό σκάνδαλο στη Γαλλία με κρέας αλόγου, 21 συλλήψεις

Διατροφικό σκάνδαλο στη Γαλλία με κρέας αλόγου, 21 συλλήψεις

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε τη Δευτέρα η γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος που διακινούσε στην αγορά, με πλαστά παραστατικά, κρέας από άλογα τα οποία είχαν παλαιότερα χρησιμοποιηθεί σε πειράματα. Η αστυνομία, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Le Monde, πραγματοποίησε έρευνες σε έντεκα περιοχές της επικράτειας, πετυχαίνοντας την εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου.

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε τη Δευτέρα η γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος που διακινούσε στην αγορά, με πλαστά παραστατικά, κρέας από άλογα τα οποία είχαν παλαιότερα χρησιμοποιηθεί σε πειράματα.

Η αστυνομία, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Le Monde, πραγματοποίησε έρευνες σε αγορές έντεκα περιοχών της επικράτειας, πετυχαίνοντας την εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγου σε επιχείρηση στη Ναρμπόν, κοντά στη Μασαλία.

H καταγγελία αφορούσε σε 200 άλογα, τα οποία είχαν παλαιότερα χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και έφεραν πιστοποιητικά τα οποία απαγόρευαν τη σφαγή τους για κατανάλωση.

Το δίκτυο, ωστόσο, είχε δημιουργήσει πλαστά πιστοποιητικά για μεταπώλησή τους σε κρεοπωλεία τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία, πιθανότητα και στην Ιταλία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τουλάχιστον τρεις κτηνίατροι, καθώς και αρκετοί έμποροι κρεάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους είχε ξεσπάσει νέα πολεμική σε όλη την ΕΕ, αλλά και σε χώρες εκτός ΕΕ, λόγω εμφάνισης κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα κυρίως προϊόντα χωρίς να υπάρχει η σχετική σήμανση.

Το θέμα είχε απασχολήσει και τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ, οι οποίοι αναζήτησαν αυστηρότερο πλαίσιο αναγραφής του είδους και της προέλευσης του κρέατος στα έτοιμα γεύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024