Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιδείνωση του καιρού: Χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση του καιρού: Χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Τα δόντια του δείχνει ο χειμώνας, καθώς ο καιρός θα σημειώσει επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς. Χιόνια αναμένονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ακόμη και στα ορεινά της Αττικής. Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή. Απαγορεύτηκε ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σε άλλα λιμάνια.

Τα δόντια του δείχνει ο χειμώνας, καθώς ο καιρός θα σημειώσει επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς.

Χιόνια αναμένονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ακόμη και στα ορεινά της Αττικής. Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό θα πραγματοποιηθεί μόνο το δρομολόγιο στις 18:00 το απόγευμα για Αίγινα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιείται το δρομολόγιο στις 17:30 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 18:00 το απόγευμα για Μαρμάρι.

Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα πραγματοποιείται μόνο το δρομολόγιο των 17:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός – Ερέτρια και Αρκίτσα – Αιδηψός θα γίνουν τα δρομολόγια των 17:00, 18:00 και 19:00 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 16:00 το απόγευμα.

Επίσης, το πλοίο «AQUA MARIA» δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Καβάλα.

Πρόγνωση του καιρού

Συγκεκριμένα την την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται στα ανατολικά και νοτιά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινές
περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία αναμένεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στα ανατολικά και νοτιά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών η χιονόνερου κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις
πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024