Ολοκληρώνονται τα τεστ αντοχής των πέντε ελληνικών τραπεζών
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία των ασκήσεων αντοχής που θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τον έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των πέντε ελληνικών τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, Attica Bank).
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία των ασκήσεων αντοχής που θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τον έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των πέντε ελληνικών τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Attica Bank).
Ο ελεγκτικός οίκος BlackRock αναμενόταν να παραδώσει τη Δευτέρα στην ΤτΕ τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης στα δανειακά χαρτοφυλάκια των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων στα οποία θα αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις του για την πορεία των επισφαλειών σε ένα βασικό και σε ένα δυσμενές σενάριο για την οικονομία.
Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνοντας χρήση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου 2013, των επιχειρησιακών σχεδίων που έχουν καταθέσει οι τράπεζες και των προβλέψεων της BlackRock για τα
δάνεια σε καθυστέρηση θα υπολογίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες του συστήματος, προκειμένου να διατηρηθούν οι σχετικοί δείκτες πάνω από τα ελάχιστα επιτρεπτά όρια έως το 2016.
Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα το αργότερο έως τις αρχές του 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο


