Formula 1: Διπλάσιοι βαθμοί για το τελευταίο Grand Prix της σεζόν
Διπλάσιους βαθμούς θα αποσπούν οι οδηγοί και οι ομάδες της Formula 1 στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν, σε μια προσπάθεια διατήρησης του ενδιαφέροντος.
Την αλλαγή στη βαθμολόγηση των οδηγών και των κατασκευαστών με σκοπό τη διατήρηση του ενδιαφέροντος μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013.
Η αλλαγή αφορά τη βαθμολόγηση του Grand Prix που θα κλείνει την αγωνιστική σεζόν και θα τεθεί σε ισχύ από το 2014.
Συγκεκριμένα οι βαθμοί που θα αποσπούν, τόσο οι οδηγοί όσο και οι κατασκευαστές στον τελευταίο αγώνα κάθε αγωνιστικής περιόδου, θα διπλασιάζονται, γεγονός που ίσως επιτρέψει την διεκδίκηση και των δύο τίτλων μέχρι την τελευταία στιγμή.
Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο σύστημα βαθμολόγησης ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, τότε τα πρωτάθληματα του 2008 και του 2012, σε επίπεδο οδηγών, θα είχαν καταλήξει σε διαφορετικά χέρια.
auto.in.gr
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους