Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες ζητεί η ΟΤΟΕ
Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις τράπεζες Δωδεκανήσου, Ευβοίας και Δυτικής Μακεδονίας, που ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας τους, ζητάει η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση της.
Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις τράπεζες Δωδεκανήσου, Ευβοίας και Δυτικής Μακεδονίας, που ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας τους, ζητάει η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση της.
«Μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, εκείνο που προέχει και αποτελεί μείζον ζήτημα για την ΟΤΟΕ, είναι η προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, μαζί με τη διασφάλιση των καταθέσεων και του κλίματος ηρεμίας που πρέπει να επικρατήσει στους πελάτες των Συνεταιριστικών Τραπεζών και στις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΤΟΕ.
Η Alpha Bank, στην οποία μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων των τριών Συνεταιριστικών που από την Τρίτη τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης, πρέπει να διασφαλίσει την εργασία στο σύνολο των εργαζομένων στις Τράπεζες αυτές. Η ΟΤΟΕ θα παράσχει με όλα τα μέσα την απαιτούμενη προστασία στην απασχόληση των εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα ζητήσει από την Alpha Bank καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Κυβέρνηση να παράσχουν σχετικές εγγυήσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επίσης επισημαίνεται ότι «οι πολιτικές, οι κοινωνικές και οι οικονομικές παρενέργειες αυτών των επιλογών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζει η πατρίδα μας, πρέπει να προβληματίζουν και να απασχολούν ιδιαίτερα τους αρμόδιους φορείς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις».
Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank αναφέρει ότι αναδέχεται το σύνολο των καταθέσεων τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών και οι σχετικές καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες.
«H εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή / και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών. Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω Τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο Καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών στα συστήματα της Τραπέζης» αναφέρει η Alpha Bank.
Η Alpha Bank θα διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω Καταστημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω Συνεταιριστικές Τράπεζες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών, ενώ όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, «προτίθεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχολήσεως στο Προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, μετά από διαδικασία επιλογής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442