Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε 48ωρη απεργία οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Σε 48ωρη απεργία οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Συγκεντρωμένοι στην οδό Μπουμπουλίνας, έξω από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ, βρίσκονται από το πρωί υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν (Πέμπτη-Παρασκευή) ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
 

Συγκεντρωμένοι στην οδό Μπουμπουλίνας, έξω από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟ, βρίσκονται από το πρωί υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν (Πέμπτη-Παρασκευή) ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ανάλογη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και για το πρωί της Παρασκευής.

Η απόφαση για την απεργία ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠΠΟ, που συνεδρίασε την Τετάρτη.

«Απεργούμε εναντιωμένοι στη διαδικασία της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας που εφαρμόζει στον Δημόσιο Τομέα η κυβέρνηση κατόπιν εντολών της τρόικας, οδηγώντας 187 συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και δημιουργώντας, στο ήδη υποστελεχωμένο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Την ίδια ώρα το αίτημα του Υπουργείου, με το οποίο ζητά 2.000 εργαζομένους προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, καθυστερεί χαρακτηριστικά» αναφέρει Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως ο πολιτισμός έχει υποστεί οικονομικό πλήγμα από τη λιτότητα, με την ανεργία στον χώρο των δημιουργών να ξεπερνάει το 70%.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της αυτονομίας του υπουργείου σε επίπεδο προϋπολογισμού από την 1η Ιανουαρίου του 2014, καθώς μέχρι και το τέλος της χρονιάς το υπουργείο Πολιτισμού υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.

Αναφερόμενος στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι, μετά και τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε, θα μπορούν από φέτος να λειτουργούν από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ.

Τέλος, είπε ότι σε μουσεία με πολύ χαμηλό εισιτήριο εξετάζεται η αύξηση της τιμής τους, αλλά μόνο για τους ξένους τουρίστες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024