Το μεγάλο ταξίδι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις «Μουσικές του νέου κόσμου» τελειώνει με μία γιορτή για την τζαζ, σε συνεργασία με το συγκρότημα Manhattan Vibes.
Η συναυλία που, υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, πραγματοποιείται την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και επαναλαμβάνεται ένα 24ωρο αργότερα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, βασίζεται σ΄ένα πρόγραμμα cross-over το οποίο προσφέρει στο κοινό μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Στο πρόγραμμα, συνθέσεις του Χρήστου Ραφαηλίδη συνυπάρχουν αρμονικά με τα ηχοχρώματα των αγαπημένων συμφωνικών έργων «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» του Τζορτζ Γκέρσουιν και «Συμφωνικοί χοροί» από το «West Side Story» του Λίοναρντ Μπέρνσταϊν.

Οι συνθέσεις του Χρήστου Ραφαηλίδη συνδυάζουν λυρισμό και δυναμική, με χρώματα και ρυθμούς που υπερβαίνουν τόπους και σύνορα. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ορχήστρα που προσθέτει μία νέα διάσταση στο υπάρχον μουσικό υλικό, δεν αντιμετωπίζεται ως χωριστή οντότητα από το κουαρτέτο των Manhattan Vibes, καθώς «το συγκεκριμένο μουσικό εγχείρημα προσπαθεί να την ενσωματώσει πλήρως σε ένα ευρύτερο σύνολο με μεταγραφές, που αναμειγνύουν τον ήχο του κουαρτέτου και της συμφωνικής μουσικής».

Τα έργα του αξιοποιούν πρωτότυπα ρυθμούς από την Νότιο Αμερική, την Ελλάδα, της Αφρική και τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τις τρείς πρωτότυπες συνθέσεις του «Sorayia», «Red» and «Black» και «Unrequited», μία δική του μουσική «ανάγνωση» του γνωστού παραδοσιακού τραγουδιού «Το Θαλασσάκ»ι, καθώς και μία μεταγραφή από τους Manhattan Vibes του έργου «Sword of Whispers» του Τζο Λοκ.

Στις 20.30 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Tης συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα προηγηθεί (στις 19:45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία, για τους κατόχους εισιτηρίων.

Τιμές εισιτηρίων: €30(Διακ.), 20, 15, 10, 5 (φοιτητές, νέοι έως 25, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες για τα εισιτήρια της συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: www.viva.gr