«Όχι» στην παραπομπή του πρύτανη Θ.Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από συνεδρίασή της.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος παραπομπής του πρύτανη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη της Συγκλήτου, τα οποία συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Η Σύγκλητος δηλώνει, επίσης, ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πελεγρίνης: Πέμπτη φάλαγγα το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ

Νωρίτερα, ο πρύτανης, μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι  «ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας».

Κατηγόρησε και το υπουργείο για «αυταρχισμό» και ότι «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών».

«Αισθάνομαι δέος απέναντι στην απεργία των υπαλλήλων που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή».

Έως την Παρασκευή απεργούν οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Έως την Παρασκευή αποφάσισαν να απεργήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απόφαση που είναι πιθανό να αλλάξει, στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αν κρίνουν θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Στο ΕΜΠ άνοιξαν σήμερα δύο σχολές ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά λειτουργούν έξι από τις εννέα του ιδρύματος.

Την Πέμπτη συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο