Υπέρ της ΕΕ διαδηλώνουν ξανά στο Κίεβο οι Ουκρανοί
Στους δρόμους βγήκαν ξανά χιλιάδες Ουκρανοί για να διαδηλώσουν στο κέντρο του Κιέβου υπέρ της ΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλήθος κόσμου κατευθύνεται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, αψηφώντας την δικαστική απόφαση που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.
Στους δρόμους βγήκαν ξανά χιλιάδες Ουκρανοί για να διαδηλώσουν στο κέντρο του Κιέβου υπέρ της ΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε πάρκο κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας και κατευθύνεται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, αψηφώντας την δικαστική απόφαση που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.
Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Ουκρανίας και της ΕΕ, φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας και ζητούν εκλογές.
Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.
«Μαζικές ταραχές; Η αστυνομία δεν μπορεί να μην αντιδράσει σε αυτό. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Λιβύης, της Τυνησίας; Αν υπάρξουν αιτήματα (από την αντιπολίτευση) για μαζικές ταραχές, τότε θα αντιδράσουμε» σημείωσε ο υπουργός Βιτάλι Ζαχαρτσένκο σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην οποία κατευθύνονται οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές η αστυνομία κατέστειλε βιαίως το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ, πυροδοτώντας περαιτέρω την ένταση στην χώρα.
Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «βαθιά εξοργισμένος» από τα επεισόδια, χωρίς να κάνει ανοικτά λόγο για την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν αστυνομική βία, την οποία καταδίκασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 πόλο ανδρών με φόντο την κορυφή
- Από τη Βαρκελώνη στο Ελληνικό – Πώς η ΑΙ και οι ψηφιακές υποδομές επανασχεδιάζουν τις πόλεις
- Πώς θα καταλάβουμε ότι η γάτα μας πλήττει – Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της
- Ηράκλειο: Θρήνος για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – Οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό του
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Κυνικός Τραμπ: «Μπορεί να ξαναχτυπήσουμε το Χαργκ απλά για την πλάκα» – Τι είπε για τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ,
