
«Θετικό κλίμα» στη νέα συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ
Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσία του πρύτανη του Σ.Σιμόπουλου. Όπως είπαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων του Ιδρύματος, «ο διάλογος είχε καλύτερες βάσεις από την προηγούμενη φορά στην κατεύθυνση του να αναζητηθούν λύσεις, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας». Τηλεφωνική επικοινωνία Αρβανιτόπουλου - Πελεγρίνη για να ανοίξει το ΕΚΠΑ.
Η συζήτηση διήρκεσε τρεις ώρες και όπως είπαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων του Ιδρύματος, «ο διάλογος είχε καλύτερες βάσεις από την προηγούμενη φορά στην κατεύθυνση του να αναζητηθούν λύσεις ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας».
Θετικό χαρακτήρισαν το κλίμα στη συνάντηση που έγινε και πηγές του υπουργείου Παιδείας.
Τηλεφωνική επικοινωνία Αρβανιτόπουλου – Πελεγρίνη
Ως «παυσίπονο» μέτρο που «θα επιφέρει πολλαπλές παρενέργειες στη βαθύτατα νοσούσα ανώτατη εκπαίδευση» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμός Καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την ψηφισθείσα τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε μαθήματα και των εαρινών και των χειμερινών εξαμήνων τόσο στην περίοδο του Φεβρουαρίου όσο και σε αυτή του Ιουνίου 2014.
Όπως αναφέρουν, με την τροπολογία αυτή «επιχειρείται να καλυφθεί η ανικανότητα του κράτους να αντιταχθεί σε κάθε ομάδα που με πρόσχημα τη διεκδίκηση των αιτημάτων της βάζει λουκέτο στα ΑΕΙ».
«Ο υπουργός και οι σύμβουλοί του εμφανίζονται ανίκανοι να αντιληφθούν ότι το “παυσίπονο” αυτό μέτρο θα επιφέρει πολλαπλές παρενέργειες στη βαθύτατα νοσούσα ανώτατη εκπαίδευση» προσθέτουν οι πανεπιστημιακοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουγγαρία: Το Κρεμλίνο λέει ότι ελπίζει σε ρεαλιστικούς δεσμούς με τη νέα ηγεσία μετά την ήττα Όρμπαν
- Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω της εκτόξευσης των τιμών
- Η έκπληξη του Ολυμπιακού στον Πίτερς για τα γενέθλιά του (vid)
- Απόδραση δύο κρατουμένων από το νοσοκομείο Τρικάλων
- Η Νατάσα Λιόν «συνελήφθη» από την ICE αφού απομακρύνθηκε από την πτήση της
- Φιντάν: Ελλάδα και Κύπρος δεν χρειάζονται στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ – Η συνεργασία τους φέρνει προβλήματα
