Η NEVS, ιδιοκτήτρια εταιρεία της σουηδικής φίρμας, ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου της ότι από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπαγωγή της Saab σε καθεστώς χρεοκοπίας, θα ξανά-ξεκινήσει κανονικά η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων και συγκεκριμένα του 9-3 στο εργοστάσιο της φίρμας στο Trolhattan.

«Ναι, ξεκινάμε κανονικά την παραγωγή από Δευτέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mikael Oestlund, εκπρόσωπος της NEVS, επισημαίνοντας ότι αρχικά, η παραγωγή θα ξεκινήσει σε “ταπεινούς” ρυθμούς.

Τα τελευταία αυτοκίνητα βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής του Τrolhattan τον Απρίλιο του 2011, περίπου οχτώ μήνες πριν η Saab η οποία τότε βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Spyker, καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της στις 19 Δεκεμβρίου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η Saab αγοράστηκε από την NEVS (National Electric Vehicle Sweden) η οποία με τη σειρά της ανήκει σε Κινέζους, τον Αύγουστο του 2013.

Όπως επιπλέον, σημείωσε ο M. Oestlund, σε δεύτερο χρόνο, θα ακολουθήσει η παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου 9-3 το οποίο αρχικά θα προοριστεί στην κινεζική αγορά και το οποίο αναμένεται να δώσει το στίγμα του, εντός του 2014.

auto.in.gr