Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολεμικά αεροσκάφη στέλνει η Κίνα στην αμφιλεγόμενη ζώνη αεράμυνας

Πολεμικά αεροσκάφη στέλνει η Κίνα στην αμφιλεγόμενη ζώνη αεράμυνας

Πολεμικά αεροσκάφη σε «περιπολίες ρουτίνας» έστειλε το Πεκίνο στη ζώνη αεράμυνας που επέβαλε αιφνιδιαστικά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, καλύπτοντας και το διαφιλονικούμενο νησιωτικό σύμπλεγμα Ντιαογού/Σενκάκου. Οι πτήσεις των μαχητικών ήλθαν καθώς Τόκιο, Ουάσινγκτον και Σεούλ αμφισβητούν τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ζώνη και εκτελούν στρατιωτικές πτήσεις χωρίς να «συμμορφώνονται» με τις νέες κινεζικές απαιτήσεις.

Πολεμικά αεροσκάφη έστειλε το Πεκίνο στην ζώνη αεράμυνας που επέβαλε αιφνιδιαστικά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, καλύπτοντας και το διαφιλονικούμενο νησιωτικό σύμπλεγμα Ντιαογού/Σενκάκου. Οι πτήσεις των μαχητικών ήλθαν καθώς Τόκιο, Ουάσινγκτον και Σεούλ αμφισβητούν τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ζώνη και εκτελούν στρατιωτικές πτήσεις χωρίς να «συμμορφώνονται» με τις νέες κινεζικές απαιτήσεις.

Τα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν «περιπολίες ρουτίνας», όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο στρατηγό της Αεροπορίας.

Η ευρεία ζώνη αεράμυνας που ανακήρυξε την περασμένη εβδομάδα η Κίνα καλύπτει επικράτεια που διεκδικείται από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Νότιο Κορέα. Περιλαμβάνονται τα διαφιλονικούμενα νησιά -Σενκάκου για την Ιαπωνία, Ντιαογού για την Κίνα- που αποτελούν μόνιμη πηγή έντασης μεταξύ Πεκίνου και Τόκιο.

Το Πεκίνο απαιτεί κάθε αεροσκάφος που πραγματοποιεί πτήση πάνω από την περιοχή αυτή να παρουσιάζει εκ των προτέρων το ακριβές σχέδιο πτήσης, να δηλώνει σαφώς την ταυτότητά του και να διατηρεί τηλεπικοινωνίες που επιτρέπουν να απαντά γρήγορα και επαρκώς στις αιτήσεις αναγνώρισης των κινεζικών αρχών.

Εάν οι διεθνείς πτήσεις δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες, θα εφαρμόζονται «έκτακτα αμυντικά μέτρα».

Ωστόσο, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις εντός των ορίων της ζώνης αεράμυνας χωρίς να ενημερώσουν σχετικά το Πεκίνο.

Πρώτα έστειλαν «μήνυμα» οι Ηνωμένες Πολιτείες με πτήσεις βομβαρδιστικών B-52, που δεν έφεραν όπλα, επάνω από τα νησιά Ντιαογού/Σενκάκου, και ακολούθησαν ιαπωνικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές πτήσεις χωρίς την υποβολή σχεδίου.

Η Ουάσινγκτον έχει καταδικάσει τις κινεζικές κινήσεις κάνοντας λόγο για «αποσταθεροποιητική απόπειρα να αλλάξει το στάτους κβο στην περιοχή». Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περισσότερους από 70.000 στρατιώτες στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024