Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Κένεντι, 50 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Κένεντι, 50 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Τη μνήμη του Τζον Φ. Κένεντι τιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, 50 χρόνια από τη δολοφονία του πρώην προέδρου. Μέλη της οικογένειας Κένεντι κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο του στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον. Οι σημαίες σε Λευκό Οίκο, Καπιτώλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια κυματίζουν μεσίστιες, ενώ στο Ντάλας οι καμπάνες ήχησαν το λεπτό της δολοφονίας και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Dealy Plaza τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Τη μνήμη του Τζον Φ. Κένεντι τιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, 50 χρόνια από τη δολοφονία του πρώην προέδρου.

Μέλη της οικογένειας Κένεντι κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο του στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον, εκεί όπου βρίσκεται θαμμένη και η σύζυγός του, Τζάκι.

Με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα, οι σημαίες στον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια κυματίζουν μεσίστιες.

«Σημερά τιμούμε τη μνήμη του και γιορτάζουμε το διαρκές αποτύπωμά του στην αμερικανική ιστορία» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στο Ντάλας, η συμφωνική ορχήστρα ερμήνευσε ένα κομμάτι, ενώ οι καμπάνες ήχησαν το λεπτό της δολοφονίας του Κένεντι.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή στο Dealy Plaza, όπου δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τήρησε ενός λεπτού σιγή στις 12:30, την ώρα που πριν από 50 χρόνια ο Κένεντι δολοφονήθηκε.

Όπως αναφέρει το BBC, ο δήμαρχος του Ντάλας, Μάικλ Ρόουλινγκς, δήλωσε ότι ο Κένεντι «μάς έδωσε ένα δώρο που δεν θα χαραμίσουμε: την ευκαιρία να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον, όταν είναι πιο σκοτεινό και πιο αβέβαιο».

Παράλληλα, ο ιστορικός και συγγραφέας, Ντέιβιντ Μακ Κάλοχ, διάβασε αρκετές από τις διάσημες φράσεις του Κένεντι, ανάμεσά τους και την φράση: «Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να ονειρεύονται πράγματα που δεν έγιναν ποτέ και να αναρωτιούνται: «Γιατί όχι;»»

Σε όλη τη χώρα έχουν διοργανωθεί λειτουργίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις.

Στεφάνια στη μνήμη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κατατέθηκαν, επίσης, στο Βερολίνο, όπου ο Κένεντι είχε εκφωνήσει τη διάσημη ομιλία του «Ich bin ein Berliner» (Είμαι Βερολινέζος) το 1963, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου.

Αρκετές θεωρίες συνωμοσίας έχουν εκφραστεί, σχετικά με το ποιος ήταν ο υπεύθυνος της δολοφονίας του Κένεντι. Μέλη μιας ομάδας που πιστεύουν σε μία από αυτές τις θεωρίες σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν στο Dealy Plaza φορώντας μπλούζες με το σύνθημα: «50 χρόνια άρνησης είναι αρκετά».

Στο Λονδίνο, η Τέιτ Μόντερν εκθέτει τον μοναδικό σύγχρονο πίνακα που είναι γνωστό ότι υπάρχει για την δολοφονία του JFK στο Ντάλας.

«Είναι απίστευτο ότι ένας μόνο άνθρωπος κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά» δήλωσε η Κέιτλιν Κόφι, μια 22χρονη φοιτήτρια από το Τορόντο του Καναδά, η οποία επισκέφθηκε τον τάφο του 35ου προέδρου των ΗΠΑ στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024