«Όχι» της ουκρανικής Βουλής στη μεταφορά της Τιμοσένκο στη Γερμανία
Απέρριψαν οι βουλευτές της Ουκρανίας διατάξεις που θα άνοιγαν τον δρόμο στην Γιούλια Τιμοσένκο να σταλεί στη Γερμανία για να νοσηλευτεί. Η τύχη που θα είχε η υπόθεση έχει συνδεθεί με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Κιέβου, η οποία πιθανότατα θα μπει σε κίνδυνο.
Απέρριψαν οι βουλευτές της Ουκρανίας διατάξεις που θα άνοιγαν τον δρόμο στην Γιούλια Τιμοσένκο να σταλεί στη Γερμανία για να νοσηλευτεί.
Η τύχη που θα είχε η υπόθεση έχει συνδεθεί με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Κιέβου, η οποία πιθανότατα θα μπει σε κίνδυνο.
Την Πέμπτη, οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές καταψήφισαν και τις έξι νομοθετικές προτάσεις που θα επέτρεπαν τη μεταφορά της πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό.
H ουκρανή πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί σε επταετή φυλάκιση σε δίκη που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επικρίνει καθαρά ως πολιτική.
Στο Κίεβο είχαν βρεθεί εν όψει της ψηφορορίας και αξιωματούχοι της ΕΕ, ώστε να πιέσουν υπέρ των διατάξεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κώστας Γρεβενίτης: Θρίλερ με εξαφάνιση του επιχειρηματία – Νέες μαρτυρίες – Για αρπαγή μιλάει η εισαγγελέας
- Gap: Ποιο είναι το νέο δόγμα για την επόμενη μέρα
- O Ολυμπιακός ψάχνει μεγάλο διπλό… κορυφής στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ
- Το Ιράν απειλεί με πετρελαϊκά αντίποινα μετά την επίθεση στο νησί Χάργκ – Επλήγη η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ
- Πως μυρίζουν οι αναμνήσεις;
- Μπάφετ: Τα μετρητά είναι απαραίτητα σαν οξυγόνο αλλά δεν είναι καλό περιουσιακό στοιχείο


