Συλλυπητήρια του Μπαράκ Ομπάμα για τον Γλαύκο Κληρίδη
Με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη.
Με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι «άοκνες προσπάθειές του» για την επανένωση της Κύπρου και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι «το όραμά του, η αποφασιστικότητά του, η αξιοπρέπειά του γι’ αυτούς τους ευγενείς στόχους ήταν απαράμιλλα».
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου γίνεται επίσης αναφορά στη συμβολή του Γλαύκου Κληρίδη την περίοδο των τραγικών γεγονότων του 1974, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης είχε δολοφονηθεί στην αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρότζερ Ντέιβις και η κύπρια βοηθός του Αντουανέτα Βαρνάβα, υπογραμμίζοντας ότι «ο αμερικανικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βαθιά προσωπική συμπάθεια και την υποστήριξη που πρόσφερε εκείνη τη μέρα».
Τέλος, σημειώνεται ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Πρόεδρος Κληρίδης ήταν αφοσιωμένος στα ψηλά ιδανικά, υπηρετώντας τα κοινά, τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς συνεργασίας και της ειρήνης. Με θάρρος και με δέσμευση, συνέβαλε στην προσπάθεια να οδηγηθεί η πατρίδα του στην ανεξαρτησία και μετά, εν μέσω της βίας του 1974, στην επαναφορά της συνταγματικής τάξης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τρελάθηκε» ο Γιόκιτς: Έκανε «ντου» στη μισή ομάδα των Θάντερ (vid)
- Στους δρόμους για το δυστύχημα στα Τέμπη τρία χρόνια μετά – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- «Θα εξαλείψουμε την υπαρξιακή απειλή του Ιράν» διαμηνύει ο Νετανιάχου και ευχαριστεί τον Τραμπ
- Ολοκληρώνεται η εξαγορά των ιστορικών φωτογραφιών των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή
- O Λιονέλ Μέσι και η Ίντερ Μαϊάμι θα επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ
- Έκτακτο ΚΥΣΕΑ μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή