
Τη δόση 3,7 δισ. ευρώ αποδέσμευσε ο EFSF για την Πορτογαλία
Την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 3,7 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία, ανακοίνωσε ο EFSF μετά την θετική εισήγηση της τρόικας. «Έπειτα από πολλά χρόνια προσπαθειών [...], η Πορτογαλία έχει πλέον φθάσει στην αποφασιστική φάση να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του EFSF.
Την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 3,7 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία, στο πλαίσιο του διεθνούς σχεδίου διάσωσης που αποφασίσθηκε για τη χώρα το Μάιο του 2011, ανακοίνωσε ο EFSF.
Το πράσινο φως δόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μετά τη θετική εισήγηση της τρόικας των δανειστών της χώρας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ).
«Έπειτα από πολλά χρόνια προσπαθειών […], η Πορτογαλία έχει πλέον φθάσει στην αποφασιστική φάση να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του EFSF.
«Δεδομένης της αξιοσημείωτης προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, ο στόχος αυτός είναι εφικτός, προσέθεσε.
Μετά την καταβολή αυτής της δόσης, μένει στην ευρωζώνη να καταβάλει άλλο 1,2 δισεκ. ευρώ στην Πορτογαλία πριν από το τέλος του προγράμματος αρωγής, που προγραμματίζεται τον τον Ιούνιο του 2014.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές και τους οίκους αξιολόγησης, η Λισαβόνα δεν θα μπορέσει να αποφύγει μια νέα γραμμή πιστώσεων στο τέλος του προγράμματος αρωγής της.
«Αν η Πορτογαλία διαπραγματευθεί μια γραμμή πιστώσεων στις αρχές του 2014, αυτό θα της επιτρέψει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να διευκολύνει μια ήπια επιστροφή της στις αγορές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς το Ιράν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της FIFA
- Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική
- Πυροσβέστες διέσωσαν ηλικιωμένη και τέσσερα σκυλιά σε φωτιά στην Καλλιθέα
- Πιερρακάκης: Ζητεί από το ΝΣΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θύματα σε Τέμπη, Μάτι και Μάνδρα
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442