Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάλογο προτείνουν οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο, χωρίς (ρητή) αναφορά στον Μόρσι

Διάλογο προτείνουν οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο, χωρίς (ρητή) αναφορά στον Μόρσι

Συνομιλίες προσφέρουν οι δυνάμεις των ισλαμιστών στην Αίγυπτο με στόχο την υπέρβαση, όπως αναφέρουν, του πολιτικού αδιεξόδου στο Κάιρο, σε μία πρόσκληση που για πρώτη φορά δεν αναφέρει -τουλάχιστον ρητά- το αίτημα για αποκατάσταση του Μόρσι. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις πλευρές (δηλαδή κόμματα και στρατό) και ακόμη δεν είναι ακόμη σαφής η υποδοχή που θα έχει.

Συνομιλίες προσφέρουν οι δυνάμεις των ισλαμιστών στην Αίγυπτο με στόχο την υπέρβαση, όπως αναφέρουν, του πολιτικού αδιεξόδου στο Κάιρο, σε μία πρόσκληση που για πρώτη φορά δεν αναφέρει -τουλάχιστον ρητά- το αίτημα για αποκατάσταση του Μόρσι.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις πλευρές (δηλαδή κόμματα και στρατό) και ακόμη δεν είναι ακόμη σαφής η υποδοχή που θα έχει.

Η κυβέρνηση του Καΐρου, υπενθυμίζεται, έχει προαναγγείλει την πρόθεσή της να στήσει βουλευτικές κάλπες το Μάρτιο και να προχωρήσει αμέσως μετά σε προεδρικές εκλογές. Μέρος του οδικού χάρτη που, σε αδρές γραμμές, έχει παρουσιάσει η νέα ηγεσία είναι και η αναθεώρηση του Συντάγματος που φέρει την «σφραγίδα» της Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η πρόταση των ισλαμιστών το Σάββατο έγινε από ηγετικά στελέχη του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (πολιτικός βραχιόνας των Αδελφών Μουσουλμάνων). Το σημαντικότερο είναι για πρώτη φορά δεν αρθρώνεται ως αίτημα η αποκατάσταση του ανατραπέντα Μόρσι, αν και υπάρχει η γενική αναφορά σε λύση που θα βρεθεί στη βάση της «συνταγματικής νομιμότητας», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η πρόσκληση δίνει χρόνο δύο εβδομάδων σε όλες τις πλευρές για αποδοχή του διαλόγου. Ο Μοχάμεντ Μπισρ, ένα από τα λίγα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων που δεν έχουν συλληφθεί, ανέφερε το Σάββατο στους δημοσιογράφους πως μέρος της έιθναι και η απελευθέρωση στελεχών που βρίσκονται κρατούμενοι, μαζί με τερματισμό του «διωγμού» που υφίστανται οι ισλαμιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024