Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στην Αλβανία για τα χημικά του Ασαντ
Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για το αν θα δεχθεί ή όχι να αναλάβει την καταστροφή των χημικών της Συρίας, κορυφώνονται οι αντιδράσεις των αλβανών πολιτών, τόσο στα Τίρανα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για το αν θα δεχθεί ή όχι να αναλάβει την καταστροφή των χημικών της Συρίας, κορυφώνονται οι αντιδράσεις των αλβανών πολιτών, τόσο στα Τίρανα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Μέρος των διαδηλωτών παρέμεινε μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ενώθηκε με χιλιάδες πολίτες- φοιτητές, μαθητές και ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος -οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο έδαφος της Αλβανίας.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Ο τηλεοπτικός σταθμός News 24 ανακοίνωσε ότι όλα τα γυμνάσια στα Τίρανα έχουν «βάλει λουκέτο», αφού οι μαθητές έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής της οργάνωσης Green Cross International (Διεθνής Πράσινος Σταυρός) Paul Walker δήλωσε, σε συνέντευξή του στην Top Story (Top Channel TV ότι η Αλβανία δεν έχει πράγματι αποφασίσει ακόμη για τα χημικά όπλα της Συρίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χίλιοι τόνοι χημικών ουσιών δημιουργούν τουλάχιστον 10 χιλιάδες τόνους χημικών αποβλήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
