ΥπΕΞ: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής δήλωσε σε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία των τριάντα χρόνων από την ανακήρυξη του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής δήλωσε σε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία των τριάντα χρόνων από την ανακήρυξη του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το παράνομο ψευδοκράτος είναι προϊόν χρήσης βίας και έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που κατηγορεί την Τουρκία γιατί περιφρονεί συστηματικά τις Αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, εμμένοντας στην «ανυπόστατη και άκρως προσβλητική» θέση της περί «ανεξάρτητης ΤΔΒΚ», επιδιώκοντας, μάταια όλα αυτά τα χρόνια, τη «διεθνή αναβάθμιση του παράνομου μορφώματος».
Η προκλητική εμμονή στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου περιπλέκει το Κυπριακό πρόβλημα και ζημιώνει τελικά την ίδια την τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλεί την ‘Αγκυρα να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να σεβασθεί, επιτέλους, τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη διεθνή νομιμότητα, «παύοντας να κρατάει όμηρο ένα ολόκληρο λαό».
«Η Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση, «θα συνεχίσει σταθερά και υπεύθυνα να εργάζεται για την αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης και για την επανένωση της Κύπρου. Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ, προσδιορίζουν τη βάση και το περιεχόμενο μίας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά


