Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κλουβί μπήκε η Κοτιγιάρ για τους ακτιβιστές της Greenpeace στη Ρωσία

Σε κλουβί μπήκε η Κοτιγιάρ για τους ακτιβιστές της Greenpeace στη Ρωσία

Η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ και προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής και πολιτιστικής σκηνής μπήκαν την Παρασκευή σε ένα κλουβί στο Παρίσι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους 30 ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace, οι οποίοι κρατούνται εδώ και δύο μήνες στην Ρωσία μετά την προσπάθειά τους να ανέβουν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα στην θάλασσα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ και προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής και πολιτιστικής σκηνής μπήκαν την Παρασκευή σε ένα κλουβί στο Παρίσι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους 30 ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace, οι οποίοι κρατούνται εδώ και δύο μήνες στην Ρωσία μετά την προσπάθειά τους να ανέβουν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα στην θάλασσα.

Η Κοτιγιάρ πόζαρε για ώρα στο κλουβί κρατώντας ένα πλακάτ στο οποίο αναφερόταν: «Είμαι υπέρμαχος του κλίματος».

Την γνωστή ηθοποιό διαδέχθηκαν οι πρώην υπουργοί Περιβάλλοντος Κορίν Λεπάζ, Σαντάλ Ζουανό και Ντελφίν Μπατό, όπως και ο τραγουδιστής Σανσεβερινό, ο κινηματογραφιστής Ζαν-Πολ Ζοντ και ο φωτοειδησεογράφο Ρεζά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας Φιλίπ Μαρτέν πήρε, επίσης, μέρος στην συγκέντρωση, σημειώνοντας ότι ανησυχεί για την τύχη των ακτιβιστών.

Ωστόσο, αυτό που έκανε ήταν να χαιρετίσει τους ακτιβιστές που βρίσκονταν μέσα στο κλουβί, χωρίς να μπει ο ίδιος.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τον πλανήτη μας, τον οποίο πραγματικά καταστρέφουμε. Οι κυρώσεις που αντιμετωπίζουν είναι απολύτως παράλογες […]. Θα έπρεπε μάλλον να ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε η Κοτιγιάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παρών στην διαμαρτυρία ήταν και ο κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τους ακτιβιστές και σημείωσε ότι «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να πειστεί ο κ. Πούτιν και η κυβέρνησή του να τους αφήσουν ελεύθερους».

Τα 30 μέλη της Greenpeace που επέβαιναν στο πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise, κρατούνται από τον Σεπτέμβριο στην Ρωσία.

Συνελήφθησαν στις 19 Σεπτεμβρίου από τις ρωσικές αρχές, την ώρα που προσπαθούσαν να ανέβουν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα στην Θάλασσα Μπάρεντς για να καταγγείλουν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους της εξόρυξης πετρελαίου στην Αρκτική.

Οι ακτιβιστές κατηγορούνται από τη ρωσική Δικαιοσύνη για «πειρατεία», έγκλημα για το οποίο μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών, αλλά και για «χουλιγκανισμό», για το οποίο μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 7 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024