Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Μ. Βρετανίας 2013: Παντός καιρού ο S. Ogier, ανατροπές και ατυχήματα στην 6η Ε.Δ.

Ράλλυ Μ. Βρετανίας 2013: Παντός καιρού ο S. Ogier, ανατροπές και ατυχήματα στην 6η Ε.Δ.

Αυξάνει τη διαφορά του στην κορυφή ο S. Ogier, στο Ράλλυ Μ. Βρετανίας. Καταστροφικός ο αγώνας για τη Citroen καθώς οι M. Hirvonen και R. Kubica είχαν ατυχήμα.

Ο Sebastien Ogier αυξάνει το προβάδισμά του στην κορυφή της κατάταξης του Ράλλυ Μ. Βρετανίας μετά το τέλος της 6ης Ειδικής Διαδρομής. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο team mate του, Jari Matti Latvala κάνοντας το 1-2 για τη VW, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville.

Με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνουν την κατάσταση, τα απρόοπτα ήταν αναμενόμενα. Το πρωί ήταν καταστροφικό για την ομάδα της Citroen, καθώς ο Robert Kubica είχε έξοδο σε χαντάκι και το DS3 τούμπαρε.

Ο Πολωνός, στο ντεμπούτο του στην κατηγορία WRC, μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος ήταν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης. Το δράμα ολοκλήρωσε ο Mikko Hirvonen, ο οποίος είχε επίσης ατύχημα στην 6η Ε.Δ. Το DS3 τούμπαρε και έμεινε αναποδογυρισμένο στη μέση του δρόμου.

Μάλιστα, ο D. Sordo που ακολουθούσε έπρεπε να κόψει το ρυθμό του για να αποφύγει το ατύχημα του team mate του. Το μόνο θετικό για τη Citroen ήταν η νίκη του Ισπανού στην 5η Ε.Δ. Ωστόσο, οι ελπίδες του για έναν καλό τερματισμό εξανεμίστηκαν, μετά την ποινή των πέντε λεπτών που δέχτηκε, καθώς χρησιμοποίησε το ένατο σασί στο DS3, με όριο μέσα σε μία σεζόν τα οκτώ.

Μετά την εγκατάλειψη του M. Hirvonen, o Mads Ostberg ανέβηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, έχοντας πειραματιστεί με τις ρυθμίσεις στο Ford Fiesta RS, προκειμένου να πετύχει καλύτερη πρόσφυση.

Προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του Ford Fiesta RS αντιμετώπισε ο Evgeny Novikov που βρίσκεται στην πέμπτη θέση και απειλείται από τον Andreas Mikkelsen. Πολύ πιο πίσω, ο Martin Prokop κάνει μοναχικό αγώνα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τρεις οδηγοί της κατηγορίας WRC2, όλοι με Ford Fiesta R5. O Jari Ketomaa έχει σαφές προβάδισμα, ενώ οι Ε. Evans και M. Higgins δλινουν μάχη μεταξύ τους.

Ράλλυ Μ. Βρετανίας 2013: Τα αποτελέσματα μετά και την 6η Ειδική Διαδρομή

Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος

1. Sebastien OgierVW Polo R54:25.8
2. Jari-Matti LatvalaVW Polo R+13.5
3. Thierry NeuvilleFord Fiesta RS+35.4
4. Mads OstbergFord Fiesta RS+57.4
5. Evgeny NovikovFord Fiesta RS+1:07.6
6. Andreas MikkelsenVW Polo R+1:08.8
7. Martin ProkopFord Fiesta RS+2:50.6
8. Jari KetomaaFord Fiesta R5+4:09.7
9. Elfyn EvansFord Fiesta R5+6:05.5
10. Μark HigginsFord Fiesta R5+6:16.9

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024