Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερα και λίγα ήταν στο... ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Τέσσερα και λίγα ήταν στο… ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

«Αφεντικό» και στο εφετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με αποστομωτικό τρόπο είναι από το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-0 στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν ούτε λεπτό στους Θεσσαλονικείς να αμφισβητήσουν την απόλυτη κυριαρχία τους που μεταφράστηκε σε γκολ από τους Μήτρογλου (36’), Σαβιόλα (60’), Φουστέρ (74’) και Κάμπελ (80’), ο οποίος αναδείχτηκε MVP με δύο ασίστ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο +6 στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον αποτελούν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Αφεντικό» και στο εφετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με αποστομωτικό τρόπο είναι από το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-0 στο Καραϊσκάκη.

Οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν ούτε λεπτό στους Θεσσαλονικείς να αμφισβητήσουν την απόλυτη κυριαρχία τους που μεταφράστηκε σε γκολ από τους Μήτρογλου (36’), Σαβιόλα (60’), Φουστέρ (74’) και Κάμπελ (80’), ο οποίος αναδείχτηκε MVP με δύο ασίστ.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο +6 στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον αποτελούν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Σαφώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ξεχώριζε, ωστόσο, από την αρχή η παρουσία του Κάμπελ που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα από τα πλάγια και ήταν αυτός που «σέρβιρε» το γκολ στον Κώστα Μήτρογλου. Στο 36ο λεπτό με σέντρα από δεξιά, ο σκόρερ των πρωταθλητών βρήκε τη μπάλα και στην έστειλε στα δίχτυα του Χακόμπο, φτάνοντας τα 14 γκολ σε 11 ματς στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Χωρίς τελική προσπάθεια ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, είχε καταφέρει να επιβάλει αργό ρυθμό στο ματς, αλλά του τα… χάλασε ο Κάμπελ και η εκπληκτική εκτελεστική δεινότητα του «Μητρογκόλ» ο οποίος σκόραρε μόλις στη δεύτερη φορά που πήρε τη μπάλα στην περιοχή.

Ιδια γεύση, ίδια εξέλιξη, διαφορετικός σκόρερ και στο β΄ ημίχρονο! Ο ΠΑΟΚ νωθρός, ο Ολυμπιακός «βολεμένος» με το υπέρ του σκορ και ο Κάμπελ να… αλωνίζει από δεξιά. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Κοσταρικανός «διεμβόλισε» την άμυνα του ΠΑΟΚ, κέρδισε την κόντρα και πάσαρε στον Χαβιέρ Σαβιόλα ο οποίος από κοντά δεν είχε κανένα πρόλβημα να γράψει το 2-0 και να καθαρίσει το ματς.

Το 3-0 πέτυχε ο Νταβίντ Φουστέρ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χολέμπας στο 74΄, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Κάμπελ στο 80΄, εκμεταλλευόμενος τραγική αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά, στο 82΄, ο Φουστέρ είχε δοκάρι μετά από πάσα του Χολέμπας κι ενώ ο ΠΑΟΚ… δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Μια δίκαιη νίκη για τον Ολυμπιακό που ολοκληρώνει ένα σερί τριών αγώνων με απολογισμό που δεν θα φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του: μέσα σε οκτώ ημέρες νίκησε τον Παναθηναϊκό, την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ!

Διαιτητές: Παππάς (Αθήνας)

Κίτρινες: Λάζαρ, Νίνης, Αθανασιάδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (78΄ Μασάντο), Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα (64΄ Ντομίνγκες), Μήτρογλου (77΄ Μπονγκ).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ (70΄ Νίνης), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (46΄ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (63΄ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

* Πριν τον αγώνα η ΠΑΕ Ολυμπιακός δια του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, τίμησε τον Μάρκο Πάντελιτς για την προσφορά του στην ομάδα.


Τα αποτελέσματα της Κυριακή
ς:
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
Βέροια-Καλλονή 0-3
Εργοτέλης-Πανθρακικός 3-1
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1
19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ4-0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024