Μειώσεις συντάξεων στα ευγενή ταμεία ζητεί η τρόικα
Για τη μείωση συντάξεων στα ευγενή ταμεία, αλλά και για σειρά άλλων μέτρων, πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση προκειμένου, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού.
Για τη μείωση συντάξεων στα ευγενή ταμεία, αλλά και για σειρά άλλων μέτρων, πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το χρηματοδοτικό κενό του ασφαλιστικού συστήματος για το 2014, οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και στα Ταμεία των τραπεζών, όπως και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, επιταχύνουν την προοπτική λήψης νέων επώδυνων μέτρων σε συντάξεις και στα όρια συνταξιοδότησης.
Οι απώλειες, σε ετήσια βάση, που αναμένεται να προκαλέσει η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων με τους οποίους χρηματοδοτούνται πολλά ταμεία, υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ.
Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για μειώσεις στις συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ, τράπεζες), αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα ίδια ταμεία, εφαρμογή σταδιακής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ και των Ταμείων των τραπεζών, καθώς και κατάργηση των εσόδων πολλών Ταμείων από φόρους υπέρ τρίτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση



