Μειώσεις συντάξεων στα ευγενή ταμεία ζητεί η τρόικα
Για τη μείωση συντάξεων στα ευγενή ταμεία, αλλά και για σειρά άλλων μέτρων, πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση προκειμένου, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού.
Για τη μείωση συντάξεων στα ευγενή ταμεία, αλλά και για σειρά άλλων μέτρων, πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το χρηματοδοτικό κενό του ασφαλιστικού συστήματος για το 2014, οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και στα Ταμεία των τραπεζών, όπως και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, επιταχύνουν την προοπτική λήψης νέων επώδυνων μέτρων σε συντάξεις και στα όρια συνταξιοδότησης.
Οι απώλειες, σε ετήσια βάση, που αναμένεται να προκαλέσει η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων με τους οποίους χρηματοδοτούνται πολλά ταμεία, υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ.
Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για μειώσεις στις συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ, τράπεζες), αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα ίδια ταμεία, εφαρμογή σταδιακής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ και των Ταμείων των τραπεζών, καθώς και κατάργηση των εσόδων πολλών Ταμείων από φόρους υπέρ τρίτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αταμάν σε Χουάντσο: «Καλή δουλειά φίλε, καταπληκτική άμυνα» (vid)
- Μάγια Χοκ: Πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Netflix «The God of the Woods»
- Δυτική Όχθη: Αντιπροσωπεία της ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν την αύξηση της βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν