Πενταετής κάθειρξη σε τρεις γιατρούς για παράνομα ορθοπεδικά στο ΙΚΑ
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής, που κατηγορούνταν για παράνομη χορήγηση ορθοπεδικών ειδών του ΙΚΑ, σε μια υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου εννέα χρόνια.
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής, που κατηγορούνταν για παράνομη χορήγηση ορθοπεδικών ειδών του ΙΚΑ, σε μια υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου εννέα χρόνια.
Οι τρεις γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο προμηθευτής κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Στους τρεις γιατρούς επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και στον προμηθευτή ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών.
Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή που επιβλήθηκε στους γιατρούς να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, ενώ στον ένα γιατρό δόθηκε και τριετή αναστολή. Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τον προμηθευτή.
Στις απολογίες τους οι γιατροί ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς και ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου ενός τόσο μεγάλου αριθμού συνταγογραφήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη


