Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας
Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας φέρεται να εξέφρασαν στελέχη των ιταλικών ομίλων ΕΝΙ και TERNA στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, ενώ η TERNA για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Ενδιαφέρον
για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας φέρεται να εξέφρασαν στελέχη των ιταλικών ομίλων ΕΝΙ και TERNA στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια συναντήσεων, παρουσία τουυφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί, όπως και για τις νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.
Ήδη η ΕΝΙ κατέχει το 49% των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.
Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΝΙ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αγορά-κλειδί» και επισημαίνει ότι στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου Paolo Scaroni με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η TERNA (διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία) εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που περιλαμβάνεται επίσης στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στο Νέο Κόσμο ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οικονομολόγοι ζητούν την επιβολή φόρου στα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Χρηματοδότηση 7.955.000€ για την ανέγερση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Έδεσσα
- Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο λιμάνι του Πειραιά – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
- Πέρκα: Απαξίωση του Συντάγματος, θεσμική εκτροπή και ευτελισμός
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές
