Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις εκδηλώσεις για «Ενημερωμένους γονείς - Χαρούμενα παιδιά»

Τρεις εκδηλώσεις για «Ενημερωμένους γονείς – Χαρούμενα παιδιά»

Τρεις εκδηλώσεις με θέμα «Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά» μπορείτε να παρακαλουθήσετε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για έναν κύκλο ομιλιών κατά τη διάρκεια του οποίου έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες θα συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά.

Τρεις εκδηλώσεις με θέμα «Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά» μπορείτε να παρακαλουθήσετε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24, Αθήνα) τον Νοεμβριο και Δεκέμβριο. Πρόκειται για έναν κύκλο ομιλιών κατά τη διάρκεια του οποίου έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες θα συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανακαλύπτοντας λύσεις και προτείνοντας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά σήμερα.
Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 18:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό εργαστήρι Πολλαπλής Nοημοσύνης με τη σύμβουλο αγωγής και εκπαίδευσης Ελένη Γαρυφαλάκη, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
Μέσα από αυτό το εργαστήρι, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη νοημοσύνης και τις κλίσεις των παιδιών τους έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, δημιουργικότητας και φαντασίας.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, στις 18:00 μ.μ., στη δεύτερη συνάντηση, θα συζητηθεί το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες: αίτια και επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) και την τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία 8018011177 (για γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενήλικες)-116111 (για παιδιά και εφήβους).

Τέλος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 13:00 μ.μ., ένας συγγραφέας παίρνει το μέρος των παιδιών, ένας διατροφολόγος παίρνει το μέρος των γονιών και ένας μάγειρας «γεφυρώνει» το μεγάλο χάσμα στο θέμα της διατροφής που υπάρχει μεταξύ παιδιών και γονιών.

Τελικά όλοι μαζί καταφέρνουν να δείξουν στους γονείς τρόπους να μαγειρεύουν υγιεινά και νόστιμα ακόμη και τα φαγητά που τα παιδιά δεν αγαπούν, αποδεικνύοντάς τους εντέλει ότι και η «ψαρόσουπα» δεν είναι… και τόσο άσχημη τελικά!

Την παρουσίαση θα κάνουν ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης και ο Παρασκευάς Παπαχρήστος διατροφολόγος-διαιτολόγος, Μ.Sc.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς που θα συνοδεύονται αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά τους.

health.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024