Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την υψηλή ποιότητα, τη διαφορετικότητα και την ποικιλία των διαγωνιζόμενων ταινιών, η κριτική επιτροπή της διοργάνωσης αποφάσισε να δώσει 3 μνείες και ένα βραβείο.
Η κριτική επιτροπή του 7ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας με πρόεδρο την Νικόλ Μπρενέζ (πανεπιστημιακό και θεωρητικό του κινηματογράφου) και μέλη τους Στέλλα Θεοδωράκη (σκηνοθέτρια), Δημήτρη Θεοδωρόπουλο (διευθυντή φωτογραφίας), Χρήστο Μήτση (κριτικό κινηματογράφου) και Πέννυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτρια), απένειμε τα βραβεία της.

Πριν την απονομή δήλωσαν:

«Kατ’ αρχάς η κριτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει το 7ο φεστιβάλ πρωτοποριακού κινηματογράφου της Αθήνας για την ευστροφία του και τη διορατικότητά του. Οι επιλογές της ομάδας του φεστιβάλ, με την επίβλεψη της Μαρίας Κομνηνού, επιδεικνύουν μια βαθιά γνώση και ανάλυση του καινοτόμου ρόλου του κινηματογράφου και της τέχνης, σε μια ιστορική περίοδο κρίσης.

Πάντοτε ένα βραβείο αντικατοπτρίζει μια πλούσια επιλογή ταινιών, το δικό μας έρχεται να επιβεβαιώσει τις εξαιρετικές επιλογές της Νίνας Βελιγράδη, η οποία και επιμελήθηκε το διαγωνιστικό πρόγραμμα ‘Αφηγηματικά+Οχι’.»

• Μνεία στην ταινία You Make Me Feel So Young, του Zach Weintraub / Ζακ Ουάιντραουμπ, για την κομψότητα, τη λεπτότητα και τη γνώση χειρισμού του κινηματογραφικού μέσου από ένα νέο, πολλά υποσχόμενο σκηνοθέτη.

• Μνεία στην ταινία Lacrau, του João Vladimiro / Ζουάου Βλαντίμιρου, για την επική εικόνα του, τον εξαιρετικό χειρισμό στην κινηματογράφιση της φύσης και το μουσικό παζολινικό μοντάζ του.

• Μνεία στην ταινία Leviathan των Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor / Βερένα Παραβέλ και Λυσιέν Καστέινγκ-Τέιλορ για τη μέγιστη εφευρετικότητα τους στην περιγραφή ενός πρωτότυπου κινηματογραφικού κόσμου, που μας ταξίδεψε σε μια εκρηκτική, ονειρική εμπειρία.

• Tο βραβείο της επιτροπής του 7ου φεστιβάλ πρωτοποριακού κινηματογράφου της Αθήνας, απονέμεται στην ταινία Nana της Valérie Massadian / Βαλερί Μασαντιάν για το συνταρακτικό της παράδειγμα πως στη ζωή δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα, ούτε καν την εγκατάλειψη ή το θάνατο, και για την εφευρετικότητα της να βγάλει στο φως της ημέρας έναν εφιάλτη, με μαλακά χρώματα.»

Το βραβείο του τμήματος είναι μια προσφορά της Authorwave, μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες στο χώρο των οπτικοακουστικών. Η Authorwave προσφέρει διάκριση αξίας 10.000 ευρώ, με τη μορφή επεξεργασίας εικόνας, όπως και κατασκευής DCP (Ψηφιακή κόπια προβολής), για την επόμενη παραγωγή της νικήτριας σκηνοθέτριας. Επιπλέον, η Authorwave, παρέχει την δυνατότητα συνεργασίας στην εν λόγω μελλοντική παραγωγή, με την προσφορά στο επίπεδο της συμπαραγωγής, πλήρους συστήματος κινηματογραφικής ψηφιακής μηχανής λήψης (ανάλυσης 4Κ), όπως και πλήρη κάλυψη όλης της μετα-παραγωγής, με υπηρεσίες πλέον αυτών που ήδη προσφέρονται ως διάκριση.