
Στα 316,9 δισ. ευρώ αυξήθηκε το χρέος στο β΄ τρίμηνο του 2013
Στα 316,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ελληνικό χρέος στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2013, από 305,6 δισ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2013 τα έσοδα ανήλθαν στα 19,1 δισ. ευρώ και οι συνολικές δαπάνες στα 33,1 δισ. ευρώ.
Στα 316,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ελληνικό χρέος στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2013, από 305,6 δισ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης τα οποία αναφέρονται στα έσοδα (φόροι, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, κεφαλαιακές μεταβιβάσεις, κλπ) και στις δαπάνες (εισόδημα εξαρτημένης εργασίας, ενδιάμεση ανάλωση, κοινωνικές παροχές, πληρωμές τόκων, κλπ) στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2013 τα έσοδα ανήλθαν στα 19,1 δισ. ευρώ και οι συνολικές δαπάνες στα 33,1 δισ. ευρώ.
Στο σκέλος των εσόδων, 5,55 δισ. ευρώ προήλθαν από φόρους στην παραγωγή και στις εισαγωγές, 4,33 δισ. ευρώ από φόρους στο εισόδημα, περίπου 5,95 δισ. ευρώ από κοινωνικές εισφορές, 3,034 δισ. ευρώ από λοιπά τρέχοντα έσοδα και 253 εκατ. ευρώ από κεφαλαιακές μεταβιβάσεις.
Στο σκέλος των δαπανών, 5,467 δισ. ευρώ δόθηκαν για αμοιβές εξαρτημένης εργασίας, 9,74 δισ. ευρώ για κοινωνικές παροχές, 2 δισ. ευρώ περίπου για δαπάνες προϊόντων και υπηρεσιών, 323 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις, 537 εκατ. ευρώ για λοιπές τρέχουσες μεταβιβάσεις, 13,05 δισ. ευρώ για κεφαλαιακές μεταβιβάσεις και 1,92 δισ. ευρώ για πληρωμή τόκων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των δεδομένων σε τριμηνιαία βάση είναι συνεπείς με της μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των ετήσιων δεδομένων, τα οποία δημοσιεύονται από την Eurostat στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος τον Απρίλιο και Οκτώβριο κάθε έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442