Τράπεζα Πειραιώς : Εισφέρει 138 εκατ. ευρώ στην αγροτική οικονομία
Κεφάλαια 253 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν το επόμενο διάστημα στην αγροτική οικονομία μέσω το Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ). Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθώς αρχίζει πλέον η λειτουργία του Ταμείου που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα και η επιχειρηματικότητα στην αγροτική οικονομία μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των παραγωγών στη δανειοδότηση, με χαμηλά επιτόκια.
Το ΤΑΕ χρηματοδοτείται με 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία εισφέρει ίδια κεφαλαία συνολικού ύψους 138 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253 εκατ. ευρώ θα διοχετευθεί στην αγορά μέσω χαμηλότοκων δάνειων σε αγρότες και επενδυτές με εγκεκριμένες δράσεις στα Σχέδια Βελτίωσης, σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.
Το επιτόκιο των δανείων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα κυμαίνεται γύρω στο 3,87% και για τους λοιπούς επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Μπρέσια: Κρίσιμο ματς για τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Ικανοποίηση των αιτημάτων των κτηνοτρόφων αλλά τεράστια αγωνία για το μέλλον
- Πώς ο Τζέφρι Έπσταϊν έγινε ο άνθρωπος-κλειδί για τον Λέον Μπλακ
- Συμφωνία ΕΕ-Αυστραλίας α λα Mercosur; – Ανησυχία για νέες παραχωρήσεις στον αγροτικό τομέα
- Η Μπριζίτ Μακρόν στη σύνοδο της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για την «ευημερία των παιδιών την ψηφιακή εποχή»
- Παράταση της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

